Program

Sammenleggbart innhold

Tidligere

 • Åpningsutstilling: 02.11 - 06.11
 • Unni Askeland - FLYTT DEG: 06.11 - 16.11
 • Marthe Olympia - HUMAN DESIGN: 30.11 - 03.12
 • Magne Kalstad - Gjenskinn 07.12 - 23.12
 • EXODUS - Wilfred Wessel: Januar 2024
 • Northern Silence - Coming Home - Cato Lein: Februar 2024
 • Fjorten Fotografier - Sverre Aurstad: Mars 2024

Pågående

 • Stefano Gliozzi: 05. - 27. April

Fremtidige

 • DAIDDA x Nasjonalmuseet: 8. Mai - 8. Juni
 • Kathleen McIntyre: 13. - 30. Juni
 • Juli LEDIG
 • August LEDIG
 • Unni Askeland: 5. - 15. September
 • Naturfotografene: Oktober 2024
 • Arild Heitmann: 24. Oktober
 • Tormod Granheim: Nov - Desember

The shadows of daydreaming: the melody of suspended / STEFANO GLIOZZI

About the exhibition: 22 shots and 22 tracks.

In this exhibition, Stefano Gliozzi takes us on a journey made up of images, sounds and moods. Showing us a non-place in an indefinite time, just as dreams do. With his photography, he revisits landscapes with a dreamlike vision, full of contrasts. We'll find ourselves suspended between a lucid dream and reality, light and shadow, conscious and unconscious. The solitude and silence felt from his photographs radiate an intense and deep meditative tranquility. To extend the experience and relive the emotions felt during the exhibition, the entire exibition playlist will be available on Spotify.

About the Artist: Stefano Gliozzi has not only carved a niche for himself as a distinguished photo artist in his homeland, Italy, but has also begun to make waves in the artistic scene of Oslo.What sets Gliozzi apart is his knack for encapsulating moments of twilight and the nocturnal ambiance. His photographs possess a unique quality, delicately capturing the melancholic essence hidden within the colors of darkness that cloak the urban cityscape like a mysterious veil. With each image, he beckons viewers to explore the hidden narratives and emotions intertwined within the bustling city environment, establishing himself as an artist worth following and admiring.

Fjorten Fotografier - Sverre Aurstad

Om utstillingen: En strand i morgensol, en hund på isen, et hav i motlys, en kornåker i sommerbris, en svevende stein, et steinbrudd etter regn, en gruppe strå i tåkete vinterlys, løv på bakken rimete av frost – eksempler på fotografier i denne utstillingen som har blitt til uten konseptuelt forspill, ikke ulikt det jeg opprinnelig ble tiltrukket av da jeg begynte å fotografere i tenårene. Bildene handler om fotografi, en interesse for å se og å interessere seg for det jeg ser. Og det er en måte å være tilstede i verden på. 

Lyset i sorthvitt-bildene er et motiv i seg selv, et aktivt formdefinerende materiale.

Fotografiet er unikt i sin evne til å eksistere forkledd som virkelighet og samtidig evne å unndra seg denne virkeligheten og bli til form. Målet med bildene er å gi en estetisk erfaring. De også kan virke på andre plan, som at vern av natur og landskap er mer nødvendig enn noensinne.

Om fotografen: Sverre Aurstad er en anerkjent fotograf som har spesialisert seg på bruk av analoge kameraer og svart-hvitt film.

Utstillingen er kurartert i samarbeid med fotokunstner Stig Marlon Weston.

Northern Silence - Coming home

 Finnmark - Sápmi

The foreigners who came here called this Finnmark.

The land of the Finns, meaning the land of the Sámi.

For us this is Sápmi.

I grew up here.

So did Cato.

We both carry the beauty and the power of this landscape,

the faces, the people, the stories with us.

His photographs resonate in me. 

I lived most of my life here.

I have traveled far and seen most of the world.

I really enjoyed all that, and I still do.

But I still love it here and this is where I feel at home.

Mari Boine, Artist


Vernissage: 

Fredag 02.02 

kl. 18.00

Om Utstillingen:

Vi er stolte av å presentere utstillingen "Northern Silence - Coming Home," som viser et nøye utvalgt utvalg verk fra boken med samme navn, vinneren av Svenska fotobokspriset 2023. Dette fotografiske mesterverket er et resultat av Cato Leins arbeid gjennom perioden 1984-2014, der han har fanget essensen av sitt hjem, Finnmark.

Selv om Lein har bodd og arbeidet i Stockholm siden 1980, har han alltid vendt tilbake til Finnmark for å fotografere. Bokens kontrastrike svart-hvitt fotografier vekker assosiasjoner til eldre fototeknikker, som våtplatefotografi fra fotografiets barndom. Det er som om tiden står stille, hermetisert som en fotografisk plate fra 1800-tallet.

Men i Leins bilder er ingenting uforanderlig. Det er plass til luft, og fotografiene er utsatt for forandringer gjennom lys og temperatur. Stedet og landskapet i Finnmark endres, og dette langvarige prosjektet gir oss en følelse av å være både utenfor og innenfor, sammen med fotografen.

Fotografiene strekker seg over et langt tidsspenn, og vi kjenner på tiden det tar å reise, tiden som går eller kommer. Finnmark er ikke bare et geografisk sted, det er et sted der folk vokser opp, et sted som er hjemme. I Leins bilder er han hjemme, sammen med mange andre. Og det er dette hjemmet vi er heldige nok til å bli invitert inn i.

Som et galleri i Oslo med røtter i Finnmark, føler vi en spesiell tilknytning til Cato Lein og hans verk. Derav tittelen, "Northern Silence - Coming Home," som symboliserer en nærhet til hjemmet, en tilbakevending til roen og stillheten i nord.


Om Cato Lein:

Cato Lein er en svensk fotograf kjent for sitt arbeid innen portrett- og kunstfotografi. Hans særegne stil og evne til å fange dype, ofte komplekse menneskelige følelser og tilstander har gitt ham internasjonal anerkjennelse. Leins mørkeromsarbeid spiller en vesentlig rolle i utviklingen av hans unike stil, og hans evne til detaljert kontroll over bildets utseende gir en rik tekstur og følelsesmessig dybde.

 • Vernissasje 02.02 kl. 18.00
 • Åpent Tirsdag - Lørdag
 • Privat visning etter avtale
 • Utstillingen står til 25.02

E X O D U S

Berthelsen startet prosjektet E X O D U S i 2009 etter sin første fotoekspedisjon til Antarktis. Han ønsket å fokusere på den kunstneriske delen av fotografiene og formidle ensomheten, roen, skjørheten og mystikken i denne verdenen av is og snø. Han ønsket å se landskapet og dyrene på en litt annen måte enn det vanligvis fremstilles og rette oppmerksomheten mot de unike områdene som klimaendringer har gjort ekstra viktige å fokusere på.

Berthelsens inspirasjonskilder er fotografer som Salgado, Kenna og Adams. Han uttrykker en trang til å skape noe og bruke kreativiteten sin til å formidle noe til andre mennesker. Ralph Gibson beskrev bildene i Berthelsens portefølje som uttrykk for "Avayfullness" (en tilstand av å være borte, men likevel tilstede).

 • Vernissage 06.01 kl. 13.00
 • Utstillingen står ut Januar 2024

Gjenskinn

Velkommen til åpningen av utstillingen GJENSKINN av fotograf Magne Kalstad 07.12 hos DAIDDA i Thorvald Meyers gate 19.

Karl Seglem vil innlede kvelden med et musikalsk innslag. Karl har over 30 utgivelser bak seg, og hans utgivelse nå i høst, dobbelt LP-en «Mytevegar» har av en av de viktigste jazzkritikerne blitt omtalt som «dette har blitt et av de viktigste og fremtidsrettede album til nå i norgeshistorien».

Etter dette åpner fotograf Morten Krogvold utstillingen. Morten Krogvold har vært lidenskaplig engasjert i fotografi siden han var ung gutt. Idag er han en av våre fremste fotografer, mest emminent portrettfotograf og en ettertraktet foredragsholder og inspirerende kursleder. Sort/hvitt er blitt hans varemerke, selvom han har en rekke bilder i farger.

Det serveres velkomstdrikke, men ta gjerne med det du ønsker utover dette.

Om fotografen: Magne J. Kalstad, begynte å fotografere med speilreflekskamera i 1967. Han flyttet til Trondheim og studier på NTH i 1969 og hadde da svært aktive foto-år frem til han leverte diplom-oppgaven i 1975. I tillegg til egne kunstfoto prosjekt leverte han freelance til Adresseavisen og gjorde fotooppdrag for Skipsmodelltanken på Tyholt og for flere avdelinger på NTH. Denne perioden ble avsluttet med utstilling av 10 store bilder fra Strindens teglverk som ble nedlagt det året.Magne har siden 2019 arbeidet med kunstfoto-serien «Gjenskinn» der han beveger seg i grenseland mellom virkelighet og abstraksjon, utført i sin egen fotograferingsteknikk.

Om prosjektet: «Bildene mine er ikke bare tradisjonelle og optisk nøyaktige gjengivelse av motivene. Graden av abstraksjon i bildene varierer mye, fra helt abstrakte former og lys til malerisk opplevelse av motivet.»Bildene oppleves svært forskjellig, Noen har sagt at de ikke oppfatter bildene som fotografi, men nærmest som maleri. De blir da ikke nødvendigvis opplevd som å gjengi virkeligheten, men mer som gjenskinn av den. Slik oppstod prosjektnavnet «Gjenskinn». Noen lurer på om dette er digitalt manipulert fotografi. Det er det ikke.Det ble også utgitt bok med samme tittelverk og i forordet sier Morten Krogvold:«Min første tanke var at noe av dette minner om den italienske surrealisten; maleren de Chirico. Og noen av de andre europeiske surrealistene i forrige århundre. Imidlertid; Dette var bedriftslederen, jazzmannen og sort/hvitt fotografen Magne Kalstads nye fotografier. I farger! Se nøye på disse bildene- det er langt fra effekter - det er små historier skapt i et drømmeaktig bildespråk med utsøkt håndverk.»Varmt velkommen til oss!

 • Vernissasje 07.12 kl. 18.00
 • Boksignering 16.12
 • Åpent Onsdag - Søndag
 • Privat visning etter avtale
 • Utstillingen står til 23.12

Human Design

Marthe Olympia Buer (f. 1997) er en norsk fotograf med base i Oslo, som jobber med både analoge og digitale teknikker. Første helgen i Desember setter vi opp en unik POP UP utstilling fra et av Marte's seneste prosjekter "Human design".

THE PROJECT: "Who am I?" We all have asked ourselves this question over and over again at several stages in our life. In the never ending pursuit of our identity, some often resort to belief systems such as astrology, numerology or even animal spirits.Can our personality traits be rooted in any belief system?

 • Vernissasje 30.11 kl. 17.00 - 22.00
 • Åpent 12.00 - 18.00 Fredag, Lørdag og Søndag
 • Utstillingen står til Søndag 03.12

Flytt deg...

Torsdag 16. november kl. 18.00 innvier vi galleriet med soloutstilling av Unni Askeland ❤️

Tema for utstillingen er ubesvart kjærlighet, derav tittelen og tittelverket FLYTT DEG… Velkommen til salgsutstilling med originale tegninger og kunsttrykk! I tillegg har Unni skrevet ny diktbok med 50 dikt og samme tittel. Unni leser fra boken på vernissasjen 16. nov.

 • Vernissasje 16.11 kl. 18.00
 • Ordinære åpningstider kl. 11.00 - 16.00 Tirsdag - Fredag
 • Utvidede åpningstider under utstilling kl. 12.00 - 18.00 Torsdag - Søndag
 • Privat visning etter avtale
 • Utstillingen står til Søndag 26.11 

Oslo Negativ 2023

Ketil Born

Ketil Born (f. 1959) er en norsk fotograf med en mangfoldig bakgrunn innenfor grafisk tegning og fotografi. Med en imponerende karriere som strekker seg tilbake til 1988, har han oppnådd en betydelig status i feltet. Han er bosatt i Oslo, Norge, men fungerer også som en reisende fotograf som utforsker ulike steder gjennom prosjektarbeid.

Serien Earth Shapes: En Hyllest til Moder Jord

For fem år siden startet Born arbeidet med serien Earth Shapes som utforsker den subtile forbindelsen mellom Moder Jord og den menneskelige formen. Gjennom nøye sammensatte bilder har Born skapt en dyptgående dialog mellom mennesket og naturen. Serien formidler en harmonisk symbiose der nakne menneskekropper sees som en del av naturens mangfoldige skjønnhet. Earth Shapes fanger essensen av det naturlige landskapet og menneskets iboende forbindelse til det.

Bildene i serien er hovedsakelig tatt i det storslåtte landskapet i Nord-Norge, spesielt i Rana-regionen nær polarsirkelen. Gjennom Earth Shapes ønsker Born å invitere betrakteren til å omfavne den uendelige skjønnheten som omgir oss og som gir grunnlaget for vår eksistens. Serien søker å vekke den samme dype gleden og ydmykheten som Born selv har funnet i naturen – en påminnelse om at Moder Natur er kilden til livet, og at vår forbindelse med den er grunnleggende for vår menneskelige eksistens.

born.no / @ketil.born

Se alle bilder

Berglind Rögnvaldsdóttir

Berglind Rögnvaldsdóttir (f. 1985) er en samtidskunstner som hovedsakelig arbeider innen fotografi. Berglind ble født i 1985 i Reykjavik, og er oppvokst på Island. Sommeren 2018 ble Berglind uteksaminert fra Bilder Nordic School of Photography med en grad i fotografi og historiefortelling. Siden hun ble uteksaminert har hun stilt ut på store kunstfestivaler i Oslo; Collective Fashion Art i 2018 og Fusion Oslo i 2019 og 2021. I 2020 ble hun valgt til Create Magazine nummer 20 Womens Edition.

Berglinds arbeid er preget av et feminint, noen ganger drømmeaktig preg, vanligvis orientert av den kvinnelige blikktilnærmingen. Hennes tilnærming er veldig sentrert rundt reisen hennes, det er en refleksjon av hvem hun er til enhver tid mens hun opplever livet og avdekker sin egen identitet. Arbeidene hennes er ofte ment å utfordre det interne patriarkatet og måten mennesker møter visuell representasjon av kvinner. Berglind har tidligere tatt tak i saker som den kvinnelige brystvorten, #metoo-kampanjen, medias besettelse av seksualisering av kvinnekroppen og morskap.

Som en innfødt islending har hun en sterk tilknytning og dypt forankret respekt for naturen, og jobber direkte med Moder Jord som en måte å konfrontere kjønns- og seksualitetspolitikk, det fungerer som en metafor for ideen om hva som er naturlig.

berglindrognvalds.com / @berglindrognvalds

Se alle bilder

Ken Opprann

Ken Opprann (f. 1958) er en høyt ansett norsk fotograf med en imponerende karriere som har ført ham rundt om i verden. Han fordypte seg i studier innen fotografi ved kunstakademiet i San Francisco, og fra 1995 til 2003 bidro han som nattfotograf for Aftenposten. I dag arbeider han som en selvstendig frilansfotograf med base i Oslo.

Opprann er kjent for sin dedikasjon til reportasje- og dokumentarfotografi. Gjennom hans objektiv har han dokumentert sterke begivenheter og situasjoner over hele kloden. Hans arbeid har blitt belønnet med både norske og internasjonale priser, inkludert prestisjetunge utmerkelser som Årets Bilde i 2001 og Fuji European Press Photographer Award i 2002. Boken hans fra 2009, TRO, er en bemerkelsesverdig kunstnerisk utforskning av de fem store verdensreligionene.

Boken anses som en av de mest betydningsfulle fotodokumentarbøkene som har blitt utgitt i Norge. Oppranns arbeid er kjent for å formidle dyptgående historier og gi innsikt i en mangfoldig verden av kulturer og samfunn. Hans fotografier har en unik evne til å gripe betrakteren og fremkalle refleksjon. Ken Oppranns bidrag til norsk fotografi er betydelig. Hans kunst har fortalt viktige historier og bidratt til en dypere forståelse av ulike temaer og samfunn på en gripende måte.

daidda.no/ken-opprann

Se alle bilder