DAIDDA x Nasjonalmuseet

DAIDDA x Nasjonalmuseet

Har du funnet et favorittbilde på Nasjonalmuseet du ønsker å ha i stua, på kontoret eller på hytta?

DAIDDA Printlab er Norges eneste printlab som er sertifisert av Moab paper, USAs største leverandør på fine art bomullspapir. DAIDDA er ekslusiv partner til Nasjonalmuseet for produksjon av Posters og Artprints. I tillegg leverer vi premium printtjenester for kunstnere, fotografer, illustratører og gallerier.

 .

Posters by DAIDDA 

Det er DAIDDA som leverer plakater til Nasjonalmuseets offisielle butikk og nettbutikk. I tillegg til museets eget sortiment, tilbyr vi over 450 motiver tilgjengelig for print on demand via vår nettbutikk eller Printlab på Grünerløkka i Oslo.
Våre plakater er printet på mediaJET Litho White Matt, som regnes som et fotopapir heller enn plakatpapir. Den høye kvaliteten oppnås ved at DAIDDA benytter seg av arkivbestandig pigmentbasert blekk og en helt ny teknikk som sikrer at utskriften beholder alle fargene, de opprinnelige strukturene og detaljene fra den høyoppløselige bildefilen levert av Nasjonalmuseet. Resultatet blir kunstreproduksjoner som er synlig bedre enn tradisjonelle CMYK-trykkede plakater. CMYK- trykk gjøres tradisjonelt for masseproduksjon av plakater, men fører til at fargene komprimeres og ikke passer med driveren på printeren. Dette gjør at man mister de originale strukturene, detaljene og kontrastene i bildefilen.
Plakatene er designet av Nasjonalmuseet og er tilpasset standard rammemål. Motivet er tilpasset med 1,2 hvit kant på sidene og 3,4 cm hvit kant nederst, med synlig kreditering og logo, etter Nasjonalmuseets eget design.

 

 .

Premium-kvalitet i hvert bilde

 .
Artprint by DAIDDA 
I samarbeid med Nasjonalmuseet tilbyr DAIDDA muligheten til å investere i ditt favorittmotiv via www.daidda.no i fine art-kvalitet. Artprints tilbys i alle motiv i vårt og Nasjonalmuseets sortiment. DAIDDA kan også levere Artprinten ferdig innrammet slik du ønsker.
Artprint by DAIDDA
Artprint er produsert med den samme teknikken som brukes av verdens ledende printlaber, og trykkes på det mest solgte arkivbestandige bomullspapiret fra Moab Paper. Papiret er av førsteklasses kvalitet, veier 300 gram og har en matt overflate med akvarell-struktur.
Moab Entrada Coldpress
Med en forventet holdbarhet på opptil 400 år kan du være sikker på at din Artprint vil vare i generasjoner. Våre Artprints er nøye tilpasset for å sikre at den hvite kanten og krediteringen kommer under rammelisten. Dette gir en elegant presentasjon som passer perfekt til ethvert hjem eller kontor. Hvert Artprint er en autentisk og eksklusiv reproduksjon av det originale maleriet. Besøk www.daidda.no for å utforske utvalget og finn ditt favorittmotiv.

 .

Print on demand

Men det stopper ikke der. DAIDDA gir også muligheten til å bestille hvilket som helst motiv fra Nasjonalmuseets samling utenfor BONO, on demand. Alt du trenger å gjøre er å sende en forespørsel til hei@daidda.no med motivet du ønsker deg.

Med Print on Demand kan du altså skape bildet som passer perfekt til din stil og smak. Enten det er et spesifikt verk du har falt for, eller om du ønsker å tilpasse motivet til å passe inn i ditt hjem eller kontor, er mulighetene uendelige.

 

 .
Lagring
DAIDDA printer på rull ved bestilling, slik at printede eksemplarer ikke ligger for lenge i hyller. Vi akklimatiserer papirrullene i utskriftsrommet i én dag før utskrift, og forsegler de igjen i den originale, syrefrie beskyttelsesfolien og esken. Sammenrullede plakater bør ikke ligge lenger enn tre måneder i esken. Ved lagring i bulk er det optimale 30-70% fuktighet og temperaturer mellom 15-30°C. 

 .

Behandling 
Det er viktig å unngå fingeravtrykk på den belagte siden ved å bruke rene bomullshansker under behandling, både ved nedpakking, oppakking og innramming. Vi bruker syrefritt silkepapir som dekker hele overflaten av papiret før nedpakking i trekanthylster. Vi pakker motivet vendt ned mot silkepapiret for ekstra beskyttelse, og dytter silkepapiret som blir til overs på sidene inn i papirrullen for å holde papirrullen på plass.

  .

Innramming
Plakatene og Artprintsene kan leveres ferdig innrammet, og rammes inn både med og uten glass. Ved bruk av teip på plakaten for eksempel ved festing til passepartout, bør syrefri teip fra kunstforhandlere benyttes. Feste med syreholdig teip og lim burde unngås, da dette kan føre til gulning av papiret over tid. 
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar