Artprint vs. Poster

Artprint vs. Poster

Lurer du på hva du skal velge av Posters og Artprints? Kort sagt er Posters for deg som ønsker et vakkert motiv til en rimelig pris, som passer i standard rammer med hvit kant og logo fra Nasjonalmuseet. Artprints er for deg som ønsker å investere i et motiv som er tilnærmet lik originalen, uten synlig logo og på et papir som etterlikner maleriet med mer struktur.  

  • Papirkvalitet og tekstur: Artprints er trykket på bomullspapir med struktur for å gi en tekstur som ligner originalen, mens Posters er trykt på tynnere fotopapir som fremstår litt «flatere» og fremstår som en plakat
  • Hvit kant og kreditering:  Posters har en 1.2 cm hvit kant på hver side og en synlig hvit kant nederst med kreditering og Nasjonalmuseets logo. Artprints har en tynn hvit kant med kreditering som forsvinner under rammens kanter.
  • Størrelser: Posters er tilgjengelige i "standard størrelser" som 50x70 mm, mens Artprints tilpasses etter originalmotivet og kan derfor kreve spesialtilpassede rammer. Innramming blir derfor som regel noe dyrere ved Artprints, mens du ved posters kan kjøpe standard rammer. 
  • Kvalitet og holdbarhet: Posters er av høy kvalitet når det gjelder farger og detaljer, men har begrensninger i holdbarheten på grunn av papirets struktur. Artprints har i tillegg til farger og detaljer også arkivbestandige egenskaper som kan bevare kvaliteten i opptil 400 år.
Så, mens begge alternativene gir muligheten til å ha kunstverkene i printet form, er Artprints mer egnet for de som ønsker at trykket skal ligne så mye som mulig på originalen, samtidig som det gir langvarig holdbarhet. Posters kan være et godt alternativ for de som ønsker en rimeligere reproduksjon i standard størrelser, selv om det kan ha begrensninger ift. feks. holdbarhet sammenlignet med Artprints.
    返回博客

    发表评论