DAIDDA lansering Geassi / Sommer

DAIDDA lansering Geassi / Sommer

En Feiring av Kunst og Kultur

I dag er jeg begeistret for å dele spennende nyheter med dere. DAIDDA.no, et nettgalleri og printlab med sterke samiske røtter, har inngått et banebrytende samarbeid med Nasjonalmuseet i Oslo. Dette partnerskapet markerer en viktig milepæl for oss, da vi ønsker å gjøre kunsten mer tilgjengelig for folk flest, uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Vi ønsker å invitere dere til den offisielle lanseringen den 9. juni 2023, som finner sted i Stasjonsmesterboligen rett foran Nasjonalmuseet.

På denne spesielle fredagen vil dere få en unik mulighet til å se utvalgte kunstreproduksjoner i Stasjonsmesterboligen. I tillegg vil det være mulig å kjøpe plakater og Artprints både i Nasjonalmuseets butikk og på DAIDDA.no. Denne kvelden vil det også være gratis inngang til museet, samt åpen uteservering og DJ som sørger for en stemningsfull atmosfære.

Historie

La meg fortelle dere litt om DAIDDA sin historie. Det hele startet da min søster og jeg bestemte oss for å fornye vår fars firma og ta virksomheten i en ny retning, samtidig som vi ønsket å bevare familiens arv og opprettholde det høye kvalitetsnivået firmaet har levert i over 30 år. Med sterke bånd til en samisk kunstnerslekt, har vi vokst opp med inspirerende forbilder som har gitt oss en dyp motivasjon til å styrke samisk identitet og tilhørighet. Derav navnet DAIDDA, som betyr "kunst" på samisk.

Utvalget

I Nasjonalmuseets butikk i Stasjonsmesterboligen vil dere finne et utvalg av posters i plakatkvalitet. Samtidig har DAIDDA.no et omfattende utvalg med 500 verk og 100 forskjellige kunstnere. På DAIDDA.no kan dere bestille disse kunstverkene både som posters i plakatkvalitet og som Artprints på høykvalitets kunstpapir i ønsket størrelse under kategorien Nasjonalmuseet.

Forskjellen mellom trykk og print

Når det gjelder kvalitet, er det viktig å merke seg forskjellen mellom trykk og print. Hos DAIDDA printer vi med arkivbestandig pigmentblekk for å sikre skarphet og holdbarhet i museumskvalitet. Dette resulterer i kunstreproduksjoner som varer lenge og bevarer fargene og detaljene fra det opprinnelige kunstverket. Vi tilbyr to produktlinjer - posters og Artprints. Posters er et rimeligere alternativ, men likevel av god kvalitet, mens Artprints er printet på syrefritt bomullspapir som sikrer en holdbarhet på opptil 400 år. Uansett hvilket alternativ du velger, vil du oppleve en betydelig bedre kvalitet sammenlignet med tradisjonelle CMYK-trykte plakater, som er den vanlige metoden for plakatproduksjon.

Lansering av samarbeidet

Åpningen av samarbeidet vil finne sted den 9. juni i Stasjonsmesterboligen. Datoen og stedet er som følger:

📅 Dato: 9. juni 🏛️ Sted: Stasjonsmesterboligen 📍 Adresse: Brynjulf Bulls plass 2, 0250 Oslo ⌚ Tidspunkt: 17:00 - 22:00

Programmet for kvelden inkluderer:

🔹 Åpning i konferanserommet (18:00 - 18:15)

  • Presentasjon av DAIDDA ved Pernille Persen & Filip Elverhøy
  • Om print og papir ved Per Arnfinn Persen

🔹 Miniforedrag (18:15 - 18:30)

  • "Thorvald Hellesen - en kubistisk pioner" ved kurator Lin Stafne-Pfisterer

 

Vi ser virkelig frem til å ønske dere velkommen til en fantastisk kveld fylt med kunst og kultur! Ta med venner og familie og la oss sammen feire mangfoldet og skjønnheten som kunsten bringer inn i våre liv. Gjennom dette samarbeidet mellom DAIDDA og Nasjonalmuseet håper vi å åpne dørene til kunsten for enda flere mennesker og skape en plattform som styrker kunstneres arbeid og formidler deres historier.

Vi ses på åpningen!

Med hilsen Pernille 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar