DAIDDA x Oslo Negativ 2023

Bildene på Oslo Negativ selges As Is

Tilgjengelig On Demand med glass og ramme

Flere størrelser tilgjengelig

Kontakt oss for mer informasjon eller innramming hei@daidda.no

Berglind Rögnvaldsdóttir

Berglind Rögnvaldsdóttir (f. 1985) er en samtidskunstner som hovedsakelig arbeider innen fotografi. Berglind ble født i 1985 i Reykjavik, og er oppvokst på Island. Sommeren 2018 ble Berglind uteksaminert fra Bilder Nordic School of Photography med en grad i fotografi og historiefortelling. Siden hun ble uteksaminert har hun stilt ut på store kunstfestivaler i Oslo; Collective Fashion Art i 2018 og Fusion Oslo i 2019 og 2021. I 2020 ble hun valgt til Create Magazine nummer 20 Womens Edition.

Berglinds arbeid er preget av et feminint, noen ganger drømmeaktig preg, vanligvis orientert av den kvinnelige blikktilnærmingen. Hennes tilnærming er veldig sentrert rundt reisen hennes, det er en refleksjon av hvem hun er til enhver tid mens hun opplever livet og avdekker sin egen identitet. Arbeidene hennes er ofte ment å utfordre det interne patriarkatet og måten mennesker møter visuell representasjon av kvinner. Berglind har tidligere tatt tak i saker som den kvinnelige brystvorten, #metoo-kampanjen, medias besettelse av seksualisering av kvinnekroppen og morskap.

Som en innfødt islending har hun en sterk tilknytning og dypt forankret respekt for naturen, og jobber direkte med Moder Jord som en måte å konfrontere kjønns- og seksualitetspolitikk, det fungerer som en metafor for ideen om hva som er naturlig.

berglindrognvalds.com / @berglindrognvalds

Se alle bilder

Ken Opprann

Ken Opprann (f. 1958) er en høyt ansett norsk fotograf med en imponerende karriere som har ført ham rundt om i verden. Han fordypte seg i studier innen fotografi ved kunstakademiet i San Francisco, og fra 1995 til 2003 bidro han som nattfotograf for Aftenposten. I dag arbeider han som en selvstendig frilansfotograf med base i Oslo.

Opprann er kjent for sin dedikasjon til reportasje- og dokumentarfotografi. Gjennom hans objektiv har han dokumentert sterke begivenheter og situasjoner over hele kloden. Hans arbeid har blitt belønnet med både norske og internasjonale priser, inkludert prestisjetunge utmerkelser som Årets Bilde i 2001 og Fuji European Press Photographer Award i 2002. Boken hans fra 2009, TRO, er en bemerkelsesverdig kunstnerisk utforskning av de fem store verdensreligionene.

Boken anses som en av de mest betydningsfulle fotodokumentarbøkene som har blitt utgitt i Norge. Oppranns arbeid er kjent for å formidle dyptgående historier og gi innsikt i en mangfoldig verden av kulturer og samfunn. Hans fotografier har en unik evne til å gripe betrakteren og fremkalle refleksjon. Ken Oppranns bidrag til norsk fotografi er betydelig. Hans kunst har fortalt viktige historier og bidratt til en dypere forståelse av ulike temaer og samfunn på en gripende måte.

daidda.no/ken-opprann

Se alle bilder

Ketil Born

Ketil Born (f. 1959) er en norsk fotograf med en mangfoldig bakgrunn innenfor grafisk tegning og fotografi. Med en imponerende karriere som strekker seg tilbake til 1988, har han oppnådd en betydelig status i feltet. Han er bosatt i Oslo, Norge, men fungerer også som en reisende fotograf som utforsker ulike steder gjennom prosjektarbeid.

Serien Earth Shapes: En Hyllest til Moder Jord

For fem år siden startet Born arbeidet med serien Earth Shapes som utforsker den subtile forbindelsen mellom Moder Jord og den menneskelige formen. Gjennom nøye sammensatte bilder har Born skapt en dyptgående dialog mellom mennesket og naturen. Serien formidler en harmonisk symbiose der nakne menneskekropper sees som en del av naturens mangfoldige skjønnhet. Earth Shapes fanger essensen av det naturlige landskapet og menneskets iboende forbindelse til det.

Bildene i serien er hovedsakelig tatt i det storslåtte landskapet i Nord-Norge, spesielt i Rana-regionen nær polarsirkelen. Gjennom Earth Shapes ønsker Born å invitere betrakteren til å omfavne den uendelige skjønnheten som omgir oss og som gir grunnlaget for vår eksistens. Serien søker å vekke den samme dype gleden og ydmykheten som Born selv har funnet i naturen – en påminnelse om at Moder Natur er kilden til livet, og at vår forbindelse med den er grunnleggende for vår menneskelige eksistens.

born.no / @ketil.born

Se alle bilder